top of page
Original on Transparent.png

Verbindend onderwijzen is een creatie ontstaan uit liefde voor onderwijs vanuit persoonlijke groei. 

Jannita Bakker & Lisa Joosten zijn twee praktiserende onderwijzers, gedragsspecialisten en duizendpoten vol energie, vol ideeën, vol positiviteit, die altijd mogelijkheden zien voor groei van de leerling, de docent en de organisatie. Zij ervaren dagelijks dat onderwijzen gepaard gaat met veel genoegen, mooie ontmoetingen en verbindingen voor het leven. Onderwijs als moeiteloos ervaren, los van het gedrag dat je leerling laat zien, is voor hen orde van de dag. Persoonlijke groei is daarbij het sleutelwoord. Beiden zijn zij masters in het ontvangen van gedrag als signaal, om vervolgens de ander, leerkracht en/of leerling, zodanig te faciliteren dat deze inzicht krijgt in eigen handelen. Zelfs als alles vast lijkt te zitten, zijn er mogelijkheden te creëren die ruimte bieden om anders te kiezen. En anders kiezen, kiezen vanuit jezelf, geeft plezier, gemak en ruimte. Verbindend onderwijzen is dan ook daar om leerlingen, leerkrachten en scholen te faciliteren in het vinden van gemak, plezier en succes in de dagelijkse praktijk voor nu en in de toekomst.

Het is onmogelijk om alles wat het is, te vangen in dat ene woord: leerkracht. Maar dat een leerkracht het verschil kan maken voor een ander, dat weten we allemaal. Dat is niet afhankelijk van de instrumenten die iedere afgestudeerde meekrijgt met het behalen van zijn of haar diploma; de persoon achter de leerkracht, díe zorgt daarvoor! Onderwijzen vanuit jezelf, zonder jezelf vast te zetten in je rol als leerkracht, maakt verbinding mogelijk op een heel ander niveau. En van daaruit ontstaat magie. Helaas ervaart niet iedere (startende) leerkracht het gemak en plezier dat mogelijk is; veelal wordt onderwijs gezien als vermoeiend, overbelast en met een te hoge werkdruk. Wat als werken in het onderwijs moeiteloos kan?

De diversiteit aan inzichten, kennis en ervaringen die Jannita en Lisa in huis hebben, zorgt voor twee onderwijsexperts die door jarenlange nauwe samenwerking volledig op elkaar ingespeeld zijn. Mocht u geïnteresseerd zijn om met hen verder te sparren over mogelijkheden binnen het onderwijs, Neem dan contact op. 

bottom of page